Monument voor Nooit Vergeten Kinderen op begraafplaats Venlo

 

Op initiatief van een aantal lotgenoten, verenigd in Stichting Monument Voor Nooit Vergeten Kinderen, wordt voor vroeg overleden kinderen een monument gerealiseerd op de begraafplaats in Venlo. 

Monument voor Nooit Vergeten Kinderen op begraafplaats Venlo

Het monument is een gedenkteken in de vorm van een boom. Vanochtend werd het monument onthuld in de aanwezigheid van wethouder Sjors Peeters, de initiatiefnemers en de kunstenaar Monique Bruls. Met het monument wordt voor nabestaanden een plek gecreëerd om hun overleden zoon of dochter te kunnen gedenken. Want een graf is er vaak niet.

In het verleden kregen kinderen die niet waren gedoopt een naamloos graf en werden ze ergens anders begraven. Ze mochten namelijk niet begraven worden op de katholieke begraafplaats. Veel ouders weten dus niet waar hun kind begraven ligt. Zelfs jaren later is er bij deze ouders nog veel onverwerkt verdriet. Met dit monument wordt een plek gecreëerd waar ouders en andere nabestaanden heen kunnen gaan om troost te vinden of hun verdriet met lotgenoten kunnen delen.

Een vertakkende boom
Kunstenaar Monique Bruls uit Venlo heeft het ontwerp voor het monument gemaakt. Het heeft de vorm van een vertakkende boom, die symbool staat voor het doorgaan van het leven. Het monument is vanochtend onthuld in een kleine versie. Uiteindelijk wordt de vertakkende boom ongeveer drie meter hoog en drie meter breed. In de boom komen losse, hartvormige blaadjes te hangen, die de overleden kinderen symboliseren. Nabestaanden kunnen een blaadje laten personaliseren met de naam en geboortedatum. Voor informatie kunt u vanaf volgende week terecht op de nieuwe website van Nooit Vergeten Kinderen: www.nooitvergetenkinderen.nl

 

zie ook: Venlo Online


   Copyright ©2006 -  2015 Web Design Lucien


Copyright

Copyright/Disclaimer. De foto's op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Zonder toestemming, mogen de foto's van deze site niet voor publicatie of andere doeleinden gebruikt worden. Overtreders riskeren wettelijke vervolging. All photographs on this site are copyright protected. Reproduction of the images on these pages without permission is strictly prohibited. Violators risk legal prosecution.